Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

De NVVS is in 1981 opgericht als een wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezig houdt met seksuologie. De NVVS houdt zich bezig met zowel de kwaliteit van de seksuologische hulpverlening, van voorlichting, preventie en onderwijs en van wetenschappelijk onderzoek. De doelstellingen van de vereniging zijn:

Het bevorderen van: de kwaliteit, uitwisseling van ervaring, onderlinge afstemming en de noodzakelijke fondsenwerving.
Het gevraagd en ongevraagd adviseren bij seksuologisch relevante kwestie.
Het bevorderen van nationale en internationale contacten op het gebied van de seksuologie en aanverwante gebieden.
Het aanhouden en bijhouden van registers van gekwalificeerde seksuologen.
De NVVS telt 625 leden de werkzaam zijn in verschillende disciplines: psychologie, geneeskunde, maatschappelijk werk, pedagogiek, fysiotherapie.