Uit het AD: ‘Nu wordt 80 procent impotent na een operatie, straks maar 30’

Een vernieuwend prostaatkankercentrum is gisteren geopend in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Het centrum heeft grote ambities: ,,Het aantal complicaties na de operatie gaat fors omlaag.’’

De rest van je leven in je broek plassen of impotent worden, áls je het geluk hebt te overleven. De gevolgen van prostaatkanker zijn ingrijpend. En bijna geen man, als hij maar oud genoeg wordt, ontkomt eraan. Maar er gloort hoop. In Delft wordt een nieuwe operatietechniek ingezet met opzienbarende resultaten. De Neurosafe-methode spaart de zenuwen die de penis bedienen. Daardoor gaat het aantal complicaties na de operatie in duizelingwekkende vaart omlaag, zo blijkt uit de eerste resultaten.

Lees het hele artikel in het AD >>

Er verscheen ook een uitgebreid artikel in ZorgVisie, waar ook nog werd verwezen naar het veranderende inkoopbeleid van zorgverzekeraars.

‘Prostaatkankercentrum Reinier de Graaf kopie Martiniklinik’
De Reinier Haga Groep heeft een gespecialiseerd centrum ingericht voor prostaatkankerbehandelingen. De operatietechniek is geïmporteerd uit de Hamburgse Martini-Klinik. De Reinier Haga Groep voegde er sneldiagnostiek en andere therapeutische opties aan toe.

Lees het artikel in Zorgvisie ‘Prostaatkankercentrum Reinier de Graaf kopie Martiniklinik’ >>