skip to Main Content

Digitale bijeenkomst Erasmus MC: incontinentie, erectieproblemen en behandeling van prostaatkanker o.b.v. genetisch testen

Datum17 september 2021 Tijd16:00 - 17:00

Een jaar na de prostaatverwijdering heeft ongeveer 20% van de mannen last van milde tot complete urine incontinentie. In het Erasmus MC behandelen ze deze mannen die niet bestraald zijn met veel succes met de ProACT ballonnen. De ballonnen worden via een minisneetje onder de blaas geplaatst (zie foto). Na plaatsing worden de ballonnen eenvoudig poliklinisch bijgevuld totdat continentie weer terug is gekomen en men spontaan kan leegplassen.

Op vrijdag 17 september 2021 van 16:00 – 17:00 uur wordt vanuit het Erasmus Medisch Centrum Kanker Instituut een digitale bijeenkomst over prostaatkanker gehouden door de expertgroep Urogenitale Tumoren.

U bent van harte welkom om dit seminar bij te wonen. Tijdens het seminar kunt u uw vragen stellen en in gesprek gaan met de sprekers.

Programma:

  • Welkom
  • Persoonlijke ervaring van een patiënt met prostaatkanker
  • De behandeling van urine incontinentie na operatie, Dr. Bertil Blok, uroloog
  • De behandeling van erectiele disfunctie (erectieproblemen), Dr. Willem Boellaard, uroloog-seksuoloog
  • Tumorbehandeling op basis van genetische testen,  Dr. Debbie Robbrecht, internist oncoloog
  • Vragen en discussie

Deelnemen en aanmelden
Aanmelden voor dit seminar kan door een verzoek te sturen naar patientenseminar@erasmusmc.nl, waarna u een link ontvangt die toegang geeft tot het event. Deze link opent op vrijdag 17 september om 15:50 uur. U hoeft geen camera te gebruiken en kunt als u wilt anoniem deelnemen en uw vragen stellen via de microfoon of via een chatbericht.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica en Janssen Oncology.

Back To Top