Skip to content

De Prostaatkankerstichting heeft geen eigen forum op haar website. Op Kanker.nl staan verschillende gespreksgroepen waar u onderwerpen kunt bespreken, vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen met lotgenoten.
Daarnaast is er een forum bij Stichting DUOS waar u vragen en antwoorden kunt lezen of aan kunt deelnemen.

Gespreksgroepen op Kanker.nl

Er is een groep speciaal voor prostaatkanker. Deze wordt begeleid door twee moderatoren, die beiden ook vrijwilliger zijn bij de Prostaatkankerstichting. Daarnaast zijn er ook algemene groepen, bijvoorbeeld over:

Of bekijk het overzicht van alle groepen.

Online gespreksgroep voor jongere mannen met prostaatkanker (45-59 jaar)
Er is ook een online gespreksgroep speciaal voor jongere mannen met prostaatkanker. Dit gesprek voor mannen tussen 45 en 59 jaar met prostaatkanker vind je op Kanker.nl. Ga naar het gesprek >>

In deze groep kun je vragen stellen, ervaringen delen en elkaar helpen. Het is de bedoeling dat alleen mannen die tussen ca. 45 en 59 jaar de diagnose prostaatkanker kregen hier met elkaar in gesprek gaan (het kan dus zijn dat je inmiddels wat ouder bent dan 59 jaar). Dit is een eerste start voor deze jongere mannen met elkaar in contact te komen.

Hoe werken de gespreksgroepen op kanker.nl?
Om vragen te kunnen stellen, een gesprek te openen of te kunnen raadplegen moet u een account aanmaken op kanker.nl.

Bij het aanmaken van een gesprek bepaalt u zelf of u deze ‘openbaar’ maakt (= zichtbaar voor iedereen op internet) of ‘niet openbaar’ (= alleen zichtbaar voor mensen met een account op kanker.nl).

Heeft u vragen over de gespreksgroepen? Stuur een bericht naar de moderatoren van de gespreksgroep prostaatkanker. Een van de moderatoren is vrijwilliger van de Prostaatkankerstichting. Een bericht sturen kan alleen als u bent ingelogd met uw kanker.nl account. Ga dan naar de gespreksgroep prostaatkanker en klik bovenaan de pagina op het pijltje achter ‘2 moderatoren’.

Stel uw vraag aan een professional

U kunt ook op Kanker.nl een vraag stellen aan een professional.

 • Prof. Chris Bangma is uroloog en hoogleraar, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij is sinds 30 jaar gespecialiseerd in het ontdekken en behandelen van prostaatkanker.Prof. Chris Bangma werkt in het prostaatcentrum Zuid West Nederland, gevestigd in het Franciscus Gasthuis, onderdeel  van het Anser Prostaatkanker Netwerk.
  .
  Stel prof. Bangma een vraag of bekijk reeds gestelde vragen >>
 • Prof. Jelle Barentsz is professor in de radiologie bij Andros Clinics en zet zich in om prostaatkanker zichtbaar te maken. Op MRI, wel te verstaan. Patiënten met een verdenking op prostaatkanker hoeven hierdoor minder vaak de pijnlijke weefselprikken te ondergaan. Het is dan ook zijn missie om prostaatkanker zo vroeg en pijnloos mogelijk op te sporen.
  .
  Stel prof. Jelle Barentsz een vraag of bekijk reeds gestelde vragen >>
 • Dr. Jules Lavalaye is nucleair geneeskundige in het St. Antonius ziekenhuis. Bij nucleaire geneeskunde maakt men gebruik van licht radioactieve stoffen om weefsel en organen in beeld te brengen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met een PET scan. Ook kunnen radioactieve stoffen worden ingezet als behandeling bij kanker, bijvoorbeeld met radium-223 en jodium-131. De aandachtsgebieden van dr. Jules Lavalaye zijn nucleaire diagnostiek, PSMA PET, radium-223 behandeling en PSMA behandeling.
  .
  Stel dr. Jules Lavalaye een vraag of bekijk reeds gestelde vragen >>
 • Team seksuele gezondheid van het Antoni van Leeuwenhoek. Kanker en de behandeling ervan kan van invloed zijn op uw seksualiteit en intimiteit. Behandelingen kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op hoe u zich voelt en hoe u zichzelf ervaart. Uw zelfbeeld kan veranderd zijn. Er kunnen dingen op het gebied van seksualiteit en intimiteit veranderen voor u maar ook voor uw eventuele partner. Veranderingen en gevolgen van kanker kunnen invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Uw vragen over seksualiteit kunt u via de link hieronder stellen.
  .
  Stel het team seksuele gezondheid een vraag of bekijk reeds gestelde vragen >>

Forum op Stichting Duos

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of advies? Wilt u uw ervaringen delen? Dit is mogelijk op het Forum Prostaatkanker van Stichting DUOS. Daarnaast kunt u eenmalig een digitale second opinion (desgewenst geanonimiseerd) aanvragen die binnen 2 tot 3 werkdagen wordt beantwoord door een DUOS arts (internist-oncoloog, uroloog of radiotherapeut).

Lees meer informatie over het forum van Stichting Duos.

Ga naar het Forum Prostaatkanker op stichtingduos.nl >>

Back To Top