Ga naar hoofdinhoud

Verschillende behandelingen voor prostaatkanker zoals een operatie, radiotherapie of hormoontherapie, kunnen gevolgen hebben voor het seksueel functioneren en/of de behoefte aan intimiteit van de patiënt. Het kan de kwaliteit van leven van de patiënt negatief beïnvloeden en kan ook effect hebben op (de relatie met) zijn partner.

Patiënten en hun partner hebben behoefte om problemen rondom seksualiteit en intimiteit te bespreken met de arts of verpleegkundig specialist. Echter, om verschillende redenen kan dit lastig zijn. Ipsen Farmaceutica ontwikkelt een podcast-serie, in samenwerking met urologen en patiënten, om te achterhalen waarom het lastig is om over seksualiteit te praten, én om dit onderwerp beter bespreekbaar te maken.

Daarvoor zoeken we twee mannen met prostaatkanker die samen met hun partner willen meewerken aan deze podcast. Wilt u met uw partner hieraan meewerken? Stuur dan een mail naar secretariaat@prostaatkankerstichting.nl o.v.v. ‘podcast’. Wij kijken uit naar uw reactie!

Back To Top