Skip to content

In de Telegraaf van maandag 29 november jl. stond het verhaal van Edwin Tamboer (55). Hij kreeg op zijn 48e de diagnose prostaatkanker. Edwin werkt ook mee aan onze bewustwordingscampagne voor meer bewustwording bij jonge mannen. 

Edwin ging destijds naar de huisarts, omdat hij vanwege plasklachten dacht dat hij blaasontsteking had. Toen de klachten na twee weken terugkwamen, kreeg Edwin een verwijzing naar de uroloog. Daar bleek na verschillende onderzoeken dat hij prostaatkanker had.

De plasklachten waarvoor hij naar de huisarts ging, bleken helemaal niets met zijn prostaat te maken te hebben. “Het heeft dus misschien zo moeten zijn”, zegt Edwin. “Aangezien ik geen andere klachten had, was ik zonder die ‘blaasontsteking’ misschien niet op tijd geweest. Pas bij de operatie bleek namelijk dat het om een heel agressieve vorm van kanker ging, ik had geluk dat er nog geen uitzaaiingen waren.”

Lees het verhaal van Edwin >>

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Andros Clinics, die zorgden voor het kader ‘Misverstanden’.

Hieronder een afbeelding van het artikel in de Telegraaf van 29 november. Het artikel werd ook doorgeplaatst in verschillende andere kranten, zoals het Noord Hollands Dagblad en het Leidsch Dagblad.

 

 

 

Back To Top