skip to Main Content

Interview Irene Dingemans in CZ Magazine: “Specialiseren én samenwerken voor de beste oncologische zorg”

De oncologische zorg in Nederland is van een hoog niveau. Maar het kan beter. Om ervoor te zorgen dat patiënten de beste zorg krijgen, moeten ziekenhuizen gespecialiseerde oncologische zorg leveren. Dat zegt Irene Dingemans van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), waar wij ook deel van uit maken.

Over prostaatkankerzorg zegt Irene het volgende in dit interview:

“Neem ook prostaatkanker. De overlevingskansen voor prostaatkanker zijn gelukkig hoog, wel kan de behandeling ingrijpende gevolgen hebben, zoals impotentie en incontinentie. “Vanuit het buitenland weten we dat de kans op deze gevolgen fors omlaag gaat als  patiënten worden behandeld in een ziekenhuis waar specialisten werken, die veel ervaring hebben met het vaststellen en behandelen van deze ziekte. Eigenlijk logisch: hoe meer je je als medisch team specialiseert en hoe vaker je een operatie uitvoert, hoe beter je er in wordt.”

NFK zegt over deze gespecialiseerde oncologische zorg:

Om ervoor te zorgen dat iedereen met kanker de beste zorg krijgt, willen wij dat medisch specialisten zich specialiseren in één of maximaal drie kankersoorten. Binnen hun betreffende vakgebied zijn deze experts op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en doen ze actief aan wetenschap. Dit noemen we Expertzorg

Lees hier het interview met Irene Dingemans in CZ Magazine >>

Back To Top
X