Skip to content

Over bewegen bij prostaatkanker wordt veel gesproken en gepubliceerd. Niet voor niets, want er is het nodige wetenschappelijk bewijs dat bewegen bij kanker levensverlengend werkt en de kwaliteit van leven verbetert. Het heeft positieve effecten op functioneren, stemming en omgaan met bijwerkingen van de hormoontherapie, zoals verlies spierkracht, opslag vet rond organen, botontkalking en vermoeidheid. Zelfs pijnklachten kunnen worden weggetraind. Van bewegen wordt u fysiek weerbaarder en sterker.

In ons magazine Nieuws 35 van juni 2020 schreven wij ook over bewegen bij kanker.
Lees het artikel ‘Betere fitheid en hogere kwaliteit van leven!’ >>

Video: bewegen bij uitgezaaide (prostaat-)kanker

In deze video van Stichting Duos delen Aart Beelen, Berrie van der Heide en Annemiek Wilpshaar hun ervaringen met bewegen bij kanker.

Webinar ‘Het belang van beweging’

Daarnaast zond de Prostaatkankerstichting in januari 2021 een webinar uit over het belang van beweging bij prostaatkanker. Dit webinar kunt u hieronder terugkijken.

Bekijk de antwoorden op de veel gestelde vragen uit dit webinar >>

Video: Bewegings- en leefstijlinterventies bij prostaatkanker

Hoe zinvol zijn bewegings- en leefstijlinterventies bij mannen met uitgezaaide prostaatkanker? Aan de hand van zeven prikkelende stellingen geven vier specialisten ieder vanuit hun eigen vakgebied hun visie op dit vraagstuk.

Specialisten

  • Dr. Pieter van den Berg, internist-oncoloog
  • Prof. dr. Anne May, epidemioloog en bewegingswetenschapper
  • Dr. Joep van Roermund, uroloog
  • Dr. Martijn Stuiver, epidemioloog en fysiotherapeut

Bekijk de video op Oncologie Vandaag >>

Back To Top