Skip to content

Problemen met plassen

Door de operatie of bestraling kunnen plasklachten ontstaan. Bijvoorbeeld ongewild urineverlies (incontinentie), moeite met plassen of een zwakkere straal. De plasklachten gaan soms vanzelf weer over, maar ze kunnen ook blijvend zijn. Er zijn verschillende behandelingen en hulpmiddelen.

Urineverlies (incontinentie)

Na de operatie hebben veel mannen last van ongewild urineverlies. Vaak gaat het dan om een paar druppels. Het urineverlies is kort na de operatie het ergst. In de loop van de maanden gaat het steeds beter. Er zijn verschillende manieren om met urineverlies om te gaan. Zoals het trainen van de bekkenbodemspieren, opvangmateriaal of een condoomkatheter gebruiken en indien nodig een operatie.

Lees verder op kanker.nl bij ‘Plasklachten bij prostaatkanker

Folder ‘Incontinentie bij mannen’

Wij hebben een folder ontwikkeld over incontinentie bij mannen. Wat is het, waardoor komt het en wat is er aan te doen. Bekijk, download of bestel de folder via onze folderpagina.

Ga naar de folders >>

Webinar over incontinentie en erectieproblemen

In juni 2021 heeft de Prostaatkankerstichting, samen met Coloplast, een webinar uitgezonden over ‘Leven met de gevolgen van mijn prostaatverwijdering’. Onderwerpen die hier aan bod kwamen zijn ‘Incontinentie en erectieproblemen’.

Het onderwerp ‘incontinentie en mogelijke oplossingen’ start op 31.30 min.

HogeNood app

Wanneer u behandeld bent voor prostaatkanker, moet u soms wat vaker of acuut naar een toilet. HogeNood is dé applicatie voor op uw mobiele telefoon waarmee u het dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet kunt vinden.

De HogeNood app is de betrouwbaarste toilet-applicatie in Nederland. Met bijna 7.000 gecontroleerde locaties kunt u volledig op de app vertrouwen. Uw toiletkeuze kunt u bepalen aan de hand van voorgaande beoordelingen, afstand en faciliteiten.

HogeNood is gratis te downloaden voor iPhone en Android-smartphones via de gebruikelijke app-stores.

Kijk voor meer informatie op: www.hogenood.nu

Plaskaart
De Prostaatkankerstichting heeft een toiletpasje ontwikkeld waarmee u recht hebt op voorrang bij openbare toiletten. Lees verder op onze folderpagina. 

Ga naar de folders >>

Wilt u meer informatie?

Download een van onze folders. Of wilt u het graag op papier hebben? Dat kan ook!

Back To Top