skip to Main Content

Problemen met plassen

Na de behandeling van prostaatkanker kunnen er plasklachten ontstaan. Dit kan na de operatie, of na de uitwendige of inwendige bestraling. De klachten kunnen tijdelijk zijn en weer overgaan, of blijvend zijn.

Sommige mannen moeten na de behandeling vaker plassen als voorheen. Anderen hebben juist minder aandrang om te plassen.

Urineverlies (incontinentie)

Na de operatie hebben veel mannen last van ongewild urineverlies. Vaak gaat het dan om een paar druppels. Het urineverlies is kort na de operatie het ergst. In de loop van de maanden gaat het steeds beter. Er zijn verschillende manieren om met urineverlies om te gaan. Zoals het trainen van de bekkenbodemspieren, opvangmateriaal of een condoomkatheter gebruiken en indien nodig een operatie.

Lees verder op kanker.nl bij ‘Plasklachten bij prostaatkanker

HogeNood app

Wanneer u behandeld bent voor prostaatkanker, moet u soms wat vaker of acuut naar een toilet. HogeNood is dé applicatie voor op uw mobiele telefoon waarmee u het dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet kunt vinden.

De HogeNood app is de betrouwbaarste toilet-applicatie in Nederland. Met bijna 7.000 gecontroleerde locaties kunt u volledig op de app vertrouwen. Uw toiletkeuze kunt u bepalen aan de hand van voorgaande beoordelingen, afstand en faciliteiten.

HogeNood is gratis te downloaden voor iPhone en Android-smartphones via de gebruikelijke app-stores.

Kijk voor meer informatie op: www.hogenood.nu

Wilt u meer informatie?

Download een van onze folders. Of wilt u het graag op papier hebben? Dat kan ook!

Back To Top