Skip to content

Pijn bij prostaatkanker

Pijn komt bij prostaatkanker voor als er uitzaaiingen in de botten zitten. De uitzaaiingen maken de botten zwakker. Ook neemt de kans op botbreuken toe.

Bespreek de pijnklachten met de arts. Vaak kan hij of zij de pijn goed bestrijden of in elk geval voor een groot deel verminderen.

Behandelingen voor pijn in de botten zijn pijnstillers, hormonale therapie, uitwendige bestraling of een behandeling met een radioactieve stof.

Lees verder via kanker.nl/prostaatkanker of direct naar ‘pijn bij prostaatkanker‘.

Pijn bij prostaatkanker

In juni 2020 schreven we in ons magazine Nieuws een artikel over pijn bij prostaatkanker. Dit artikel is tot stand gekomen met Erik van Muilekom, verpleegkundig specialist in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Er zijn vele soorten van pijn, zo blijkt uit het overzicht in het artikel. Als je die pijnsoorten herkent kun je ook beter mogelijke pijnbehandelingen inzetten.

Als je de lijn van de diagnose en behandeling van prostaatkanker volgt, dan kunnen patiënten pijn ervaren die soms direct te maken hebben met een behandeling maar soms ook als gevolg van de aandoening zelf.

Lees het artikel over pijn bij prostaatkanker >>

Wilt u meer informatie?

Download een van onze folders. Of wilt u het graag op papier hebben? Dat kan ook!

Back To Top