skip to Main Content

U kunt te horen krijgen dat u niet meer beter wordt. De eerste tijd daarna is vaak een afschuwelijke periode. De kans is groot dat u zich bijna nergens meer op kunt concentreren.

De meeste mensen voelen zich de eerste tijd overspoeld door emoties, vragen en gedachten. Op sommige vragen is geen antwoord te geven. Op andere vragen kunt u misschien wel een antwoord krijgen, maar u moet er zelf met nadruk om vragen bij uw huisarts, specialist of patiëntenorganisaties.

Dat u niet meer beter kunt worden, betekent dat u afscheid moet nemen van een aantal plannen en dromen. Uw toekomst is beperkt en onzeker geworden. U weet niet of u volgend jaar zomer lichamelijk nog goed genoeg bent om die verre reis te ondernemen. Of dat u nog meemaakt dat uw kind naar de middelbare school gaat of afstudeert.

Bekijk de uitgebreide informatie op kanker.nl over niet meer beter worden.

Laatste levensfase

De laatste levensfase start wanneer u kanker hebt en te horen hebt gekregen dat u (waarschijnlijk) niet meer beter wordt. Wij vinden dat mensen met kanker in deze fase recht hebben op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven, zorg én sterven.

Kijk ook eens op de pagina ‘Laatste levensfase’ van NFK, waar wij bij zijn aangesloten. Hier vindt u meer informatie.

Gesprekskaart
NFK heeft, samen met (palliatieve) patiënten, een gesprekskaart ontwikkeld voor ongeneeslijk zieke patiënten. De kaart is bedoeld om u te stimuleren na te denken over uw wensen in de laatste levensfase. Want wilt u uw levensverwachting weten? Maar ook: wat wilt u nog doen? Zien? Beleven?

Bekijk de gesprekskaart op NFK.nl>>

PKW Portret

www.prostaatkankerwijzer.nl

Voor ervaringsverhalen over niet meer beter worden kunt u terecht op de Prostaatkankerwijzer.

Wilt u meer informatie?

Download een van onze folders. Of wilt u het graag op papier hebben? Dat kan ook!

Back To Top