skip to Main Content

Movember: maak prostaatkanker zichtbaarder!

Meer aandacht voor prostaatkanker nodig

Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Er overlijden elk jaar maar liefst bijna 2900 mannen aan. Toch is er nog veel onbekend over de ziekte. Elk jaar in ‘movember’ wordt aandacht gevraagd voor mannenziektes, waaronder prostaatkanker. Daarom hebben kanker.nl en ProstaatKankerStichting.nl deze maand verschillende acties om prostaatkanker zichtbaarder te maken.

Vragen stellen aan ‘prof. Prostaat-MRI’ Jelle Barentsz

Eind 2019 wordt de landelijke richtlijn voor prostaatkanker aangepast. Daarin staat dat mannen met een verdenking op prostaatkanker eerst een MRI krijgen, voordat er weefsel wordt afgenomen via een prik (biopten). Voorman prof. Jelle Barentsz beantwoordt op kanker.nl vragen over MRI-onderzoek bij een vermoeden van prostaatkanker. Bekijk het interview met Jelle Barentsz voor meer informatie over de prostaat-MRI. Quotes uit het interview mogen met bronvermelding worden overgenomen.

Praat mee met Kees van den Berg – voorzitter ProstaatKankerStichting.nl

Op kanker.nl zijn 2146 deelnemers met prostaatkanker, zij kunnen onder meer blogs plaatsen of met elkaar in gesprek gaan in een veilige omgeving. Een van hen is Kees van den Berg, hij is voorzitter van  ProstaatKankerStichting.nl en heeft zelf prostaatkanker gehad. Toen zijn huisarts voorstelde om af te wachten, vroeg hij een second opinion aan en ging naar een ziekenhuis gespecialiseerd in de prostaat-MRI. Op kanker.nl kun je meepraten met Kees over hoe je als patiënt de regie in je zorgtraject neemt.

Tekenblokken ter ondersteuning arts-patiëntgesprek

In november lanceert kanker.nl tekenblokken met een afbeelding van de prostaat die artsen kunnen gebruiken in hun consult. Hiermee kunnen artsen de prostaat, de locatie van de tumor en de behandeling makkelijker aan patiënten uitleggen. De tekenblokken worden gratis verstrekt aan alle afdelingen urologie. Neem contact op met kanker.nl (contactgegevens onderaan) voor meer informatie of aanvragen.

Vernieuwde informatie op kanker.nl

Maandelijks informeert kanker.nl 40.000 unieke bezoekers over prostaatkanker. In lijn met alle ontwikkelingen op prostaatkankergebied is de informatie over prostaatkanker op kanker.nl volledig vernieuwd. Bekijk de nieuwste informatie over prostaatkanker. Op verzoek mag de informatie (of delen hiervan) worden overgenomen. Neem hiervoor contact op met kanker.nl (contactgegevens onderaan).

Vroege opsporing door PSA-meting

Eerder deze maand vroeg ProstaatKankerStichting.nl ook aandacht voor het vroeger laten opsporen van prostaatkanker. Lees hier het volledige persbericht hierover.

Een totaaloverzicht van de informatie en interviews is te vinden op https://www.kanker.nl/prostaatkanker.

Back To Top
X