Skip to content

We zijn blij te kunnen vertellen dat Kees Vos is toegetreden tot het bestuur van de Prostaatkankerstichting. Kees stelt zich hieronder zelf voor.  

“Ik ben Kees Vos, 69 jaar en sinds dit jaar bestuurslid van de Prostaatkankerstichting. Sinds 2021 maak ik deel uit van de kwaliteitsgroep van de Prostaatkankerstichting.

Na de huisartsenopleiding heb ik de eerste 18 jaar fulltime in Rotterdam Zuid gewerkt en de laatste 22 jaar half time in Spijkenisse. Van 1996 tot 2008 heb ik gewerkt op het Whiplash Centrum Nederland en in die tijd was ik voorzitter van de medische adviesraad van de  Whiplashstichting Nederland. In 2006 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar acute nekpijn en heb ik een opleiding tot epidemioloog aan de VU Amsterdam gevolgd. Tot 2019 heb ik diverse onderzoekers op chronische pijn begeleid en heb ik deel uit gemaakt van diverse adviesraden op het gebied van chronische pijn. Met veel plezier heb ik voor meerdere nascholingsfirma’s over diverse onderwerpen nascholing aan huisartsen gegeven. Ik ben lid geweest van een aantal werkgroepen voor het maken van richtlijnen voor specialisten en huisartsen.

In 2018 bleek ik, zonder klachten, een wat verhoogd PSA te hebben. Een vriend die al eerder prostaatkanker kreeg drong er bij mij op aan om zelf ook eens mijn PSA te laten bepalen. Als huisarts had ik toch beter moeten weten. Na jaren van afwachtend beleid door de uroloog bleken er op de herhaalde MRI toch twee groeiende haarden te zijn en ben ik eind 2020 geopereerd.

Wat mij al jaren verbaasde en toenemend irriteerde was het nonchalante en ongeïnteresseerde gedrag van nogal wat collega-huisartsen om mij heen. Ik begreep het ook niet; het aantal prostaatkankerdiagnoses is al jaren groeiend en het percentage al uitgezaaide tumoren bij ontdekking blijft onveranderd hoog. Dat stimuleerde mij vooral om de benadering en interesse van artsen voor dit onderwerp te willen verbeteren.

Ik woon samen met Ingrid en heb 4 kinderen. Mijn hobby’s zijn piano spelen, schilderen, reizen en padellen.”

Wij wensen Kees veel succes in zijn rol als bestuurslid!

 

 

Back To Top