Ga naar hoofdinhoud

We zijn blij te kunnen vertellen dat Peter Gooijer is toegetreden tot het bestuur van de Prostaatkankerstichting. Peter is onze nieuwe secretaris en stelt zich hieronder zelf voor.  

“Ik ben Peter Gooijer, 59 jaar, getrouwd met Caroline en vader van een zoon en een dochter. Met ons gezin wonen we aan de rand van Amersfoort. Na mijn studie bedrijfseconomie en accountancy in Rotterdam ben ik ruim 35 jaar werkzaam geweest in de accountancy. Terugkijkend ben ik altijd met veel plezier de sparring partner van ondernemers geweest. Ook heb ik vele jaren met veel liefde collega’s geholpen en gefaciliteerd om zich verder te ontplooien en zich als mens en professional verder te ontwikkelen. Dat kenmerkt mij ook wel, denk ik. Ik ben een mensen-mens en probeer graag mensen of partijen te verbinden.

Medio 2018 stond voor mij (en ons gezin) de tijd even stil. Ik kreeg een hele slechte uitslag. Het begon met problemen met plassen. Nader onderzoek leerde dat ik een hele forse en agressieve prostaatcarcinoom had. De oncologiecommissie adviseerde een palliatieve behandeling. Ik wilde graag dat de tumor verwijderd zou worden. Met zelf te googelen en adviezen van lotgenoten, artsen en anderen, ben ik (via een second opinion) in het CWZ in Nijmegen buiten de protocollaire kaders behandeld en daarna geopereerd. De operatie is weliswaar geslaagd maar er bleken helaas wel behoorlijke tumorresten te zijn achtergebleven. Na opnieuw verschillende adviezen te hebben gekregen, heb ik mij niet medisch laten nabehandelen, maar besloten om te kijken of mijn immuunsysteem deze tumorresten zou kunnen wegwerken. Eventuele nog mogelijke medische behandelingen hielden we achter de hand. Door mijn leefstijl en voedingspatroon (onder begeleiding van een arts) drastisch aan te passen (eigenlijk al vanaf het moment dat de prostaatkanker werd vastgesteld), heb ik mijn immuunsysteem enerzijds een boost gegeven en anderzijds zoveel mogelijk ontlast. In tegenstelling tot de prognoses, is de tumor niet teruggekomen en is mijn PSA bij alle controles tot nu toe onmeetbaar gebleken.

Het is achteraf gezien heel jammer dat ik destijds nog niet bekend was met de Prostaatkankerstichting. De Prostaatkankerstichting had mij in die fase veel tijd kunnen besparen bij het uitzoeken van de mogelijkheden en had mij, bij het maken van keuzes in het proces, zeker kunnen helpen. En dat is nu precies een van de redenen dat ik mij heb gemeld bij de Prostaatkankerstichting. Het helpen ondersteunen van de prostaatkankerpatiënt en zijn partner bij het nemen en houden van de regie in zijn eigen ziekteproces.

Zelf ben ik eerder gestopt met betaald werk, enerzijds om een betere balans in het leven te krijgen, anderzijds ook om tijd vrij te maken om mij de komende jaren als vrijwilliger in te zetten voor de medemens. Graag wilde ik iets doen voor de Prostaatkankerstichting. Na enkele gesprekken en vergaderingen te hebben gehad met het bestuur, pak ik de vrijgekomen functie van secretaris op. Ik ben eerlijk gezegd best onder de indruk van de professionaliteit van de Prostaatkankerstichting en de wijze waarop alle vrijwilligers zich inzetten voor een goede zorg voor de prostaatkankerpatiënt en hun partner. Ik zie ernaar uit daar mijn steentje aan bij te dragen, met name om mensen en betrokken partijen met elkaar te verbinden met het doel een nog betere integrale gezondheidszorg voor de prostaatkankerpatiënt.”

Wij wensen Peter veel succes in zijn rol als secretaris!

Back To Top