skip to Main Content

Sinds eind december staat alle informatie over de schone lei-regeling op nfk.nl. Deze regeling is per 1 januari 2021 ingegaan. Sinds januari hoeven ex-kankerpatiënten die tien jaar kankervrij zijn bij de aanvraag van een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering onder de zogenaamde vragengrens niet meer te melden dat ze kanker hebben gehad.

Voor mensen die bij de diagnose jonger dan 21 jaar waren, gaat een termijn van vijf jaar gelden. Daarnaast geldt er voor een aantal kankersoorten een kortere termijn dan tien jaar. Deze diagnoses zijn opgenomen in een termijnentabel, die u ook op de website van NFK vindt. U vindt hier ook algemene informatie over de schone lei-regeling en krijgt meer uitleg over de eerdergenoemde vragengrens.

Daarnaast zijn een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet, zoals ‘Hoe weet ik of ik onder de regeling val?’ en ‘Ik heb erfelijke aanleg voor kanker, val ik onder deze regeling?’. Daarnaast zijn we via het Meldpunt Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering benieuwd naar uw ervaringen rondom het aanvragen van een dergelijke verzekering.

Naast de informatie over de regeling, heeft NFK ook de pagina’s met algemene tips en veelgestelde vragen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering als je kanker hebt (gehad) geüpdatet.

Back To Top