Skip to content

Zo’n 13 jaar geleden, in 2008, werd het idee geboren om een logboek te maken waarin (nieuwe) prostaatkankerpatiënten en hun naasten alle informatie kunnen vinden over prostaatkanker, de behandelingen en het leven met prostaatkanker. In de jaren daarna waren er updates (voor het laatst in 2016), maar een compleet nieuw logboek is er na de eerste druk in 2009 niet gekomen. Tot nu!

Want vandaag presenteert de Prostaatkankerstichting met trots een compleet vernieuwd en geactualiseerd prostaatkankerlogboek! Dit nieuwe logboek is een must voor alle (nieuwe) prostaatkankerpatiënten en hun naasten.

Waarom het nu tijd was voor een compleet vernieuwd boek? Voormalig huisarts en vrijwilliger bij de Prostaatkankerstichting Bert Smid: ‘Er zijn een heleboel zaken veranderd op het gebied van behandelingen, vooral op het gebied van uitgezaaide prostaatkanker. Daarvoor was een actualisering nodig van het oude boek. Een van de doelstellingen van de Prostaatkankerstichting is om patiënten voor te lichten en te informeren. Dit boek is daar een heel goed middel bij. Het logboek bevat in grote lijnen toegankelijke informatie die voor vrijwel iedereen goed te begrijpen is. Aanvullend vind je er informatie die dieper ingaat op bijvoorbeeld een specifieke behandeling.’

Kees van den Berg ontvangt het boek uit handen van Harm Kuipers.

Het nieuwe prostaatkankerlogboek werd op 14 juni jl. uitgereikt door oud-wereldkampioen schaatsen én vrijwilliger van de Prostaatkankerstichting Harm Kuipers. Hij overhandigde het logboek aan Kees van den Berg, voorzitter van de Prostaatkankerstichting, Bart van Bezooijen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Urologen en Theo de Reijke, uroloog en supervisor bij de totstandkoming van het logboek. Harm Kuipers is met zijn kennis en ervaring ook zeer betrokken geweest bij de actualisering van het logboek.

Het prostaatkankerlogboek draagt niet alleen bij aan betere patiëntinformatie voor mannen met prostaatkanker, maar zorgt ook voor een betere kwaliteit van zorg en diagnose voor deze mannen. Deze objectieve informatie, die verder gaat dan de richtlijnen op het gebied van prostaatkanker, geeft mannen met prostaatkanker een goede basis voor het gesprek met de specialist en helpt bij het maken van keuzes.

Naast de informatie over prostaatkanker en de behandelingen, vind je in dit nieuwe logboek ook ervaringen van mannen met prostaatkanker en een tabellenboekje om alle uitslagen en metingen te noteren. Kortom, een boek waar iedereen die te maken krijgt met prostaatkanker wat aan heeft!

Bestellen
Het logboek is gratis voor nieuwe donateurs van de Prostaatkankerstichting of verkrijgbaar voor €24,95 via (online) boekhandels. (Let op dat u de versie met de blauwe voorzijde bestelt, dan heeft u zeker de nieuwste uitgave).

Bent u al vaste donateur van de Prostaatkankerstichting en wilt u ook het nieuwe logboek ontvangen? Vul dan dit formulier in en bestel het boek met korting voor € 15.- (incl. verzendkosten)!

Bert Smid vertelt hoe het nieuwe logboek tot stand is gekomen.
Harm Kuipers opent de verpakking waarin de nieuwe logboeken zitten.
Back To Top