Websites over prostaat(-kanker)

Er zijn verschillende websites waar wij graag naar verwijzen als prostaatkankerpatiënten en hun naasten op zoek zijn naar meer informatie over onderzoeken naar, gevolgen van en omgaan met prostaatkanker.

• Stichting Duos (Dutch Uro-Oncology Studygroup)
    Stichting Dutch Uro-Oncology Studygroup (DUOS) is een multidisciplinaire studiegroep van 25 aangesloten ziekenhuizen, voor investigator initiated en door de farmacie geïnitieerde studies bij vroeg en laat prostaatkanker, blaascarcinoom en zaadbalkanker.
  • Europa Uomo
    Een Europese belangenbehartigingsbeweging voor mannen, die 24 prostaatpatiëntengroepen in heel Europa vertegenwoordigen en ondersteunen. ProstaatKankerStichting.nl is ook een actief lid van deze organisatie.
  • Prostaat.nl
    Prostaat.nl heeft als belangrijkste doelstelling de patiënt en zijn familie of vrienden zo uitvoerig mogelijk te informeren over de prostaat en de daaraan gerelateerde aandoeningen.
  • Prostaatkanker.org / het EPCEL-Ne forum
    Op deze website vindt u het actief gebruikte forum ‘EPCEL-Ne’, dat uitsluitend over prostaatkanker gaat.
  • Virtueel prostaatkankercentrum
    Op deze site vindt u informatie over de prostaat en prostaatkanker (laatste update september 2018). Deze informatie is gebaseerd op de huidige (inter)nationale richtlijnen. De Nederlandse Vereniging voor Urologie is verantwoordelijk voor de inhoud van de site.