skip to Main Content

Websites over prostaat(kanker)

Als prostaatkankerpatiënten en hun naasten op zoek zijn naar meer informatie over onderzoeken naar, gevolgen van en omgaan met prostaatkanker, zijn er verschillende websites waar wij graag naar verwijzen.

 • www.prostaatkankerwijzer.nl, hét platform dat u helpt, door ervaringen van anderen
  De Prostaatkankerwijzer is ontwikkeld door de Prostaatkankerstichting en bestaat uit interviews met meer dan 20 prostaatkankerpatiënten. Zij praten over hun ervaring met de behandeling(en) die zij hebben gehad. De geïnterviewden vertellen over de invloed van deze behandeling(en) op hun dagelijkse leven. Ze delen hun ervaring over onderwerpen als energie, kwaliteit van leven en intimiteit.
 • Stichting DUOS (Dutch Uro-Oncology Studygroup)
  Stichting Dutch Uro-Oncology Studygroup (DUOS) is een multidisciplinaire studiegroep van 25 aangesloten ziekenhuizen, voor investigator initiated en door de farmacie geïnitieerde studies bij vroege en late prostaatkanker, blaascarcinoom en zaadbalkanker.
 • Europa Uomo
  Een Europese belangenbehartigingsbeweging voor mannen, die 24 prostaatpatiëntengroepen in heel Europa vertegenwoordigt en ondersteunt. Prostaatkankerstichting is ook een actief lid van deze organisatie.
 • Prostaat.nl
  Prostaat.nl heeft als belangrijkste doelstelling de patiënt en zijn familie of vrienden zo uitvoerig mogelijk te informeren over de prostaat en de daaraan gerelateerde aandoeningen.
 • Prostaatkanker.org / het EPCEL-Ne forum
  Op deze website vindt u het actief gebruikte forum ‘EPCEL-Ne’, dat uitsluitend over prostaatkanker gaat.
 • Virtueel prostaatkankercentrum
  Op deze site vindt u informatie over de prostaat en prostaatkanker (laatste update september 2018). Deze informatie is gebaseerd op de huidige (inter)nationale richtlijnen. De Nederlandse Vereniging voor Urologie is verantwoordelijk voor de inhoud van de site.
Back To Top
X