Skip to content

Intimiteit en seksualiteit bij prostaatkanker is een lastig onderwerp. In deze podcastserie bespreken uroloog Melianthe Nicolai, uroloog-seksuoloog Henk Elzevier en communicatieprofessional Carla Schenk het onderwerp openhartig met elkaar en met patiënten.

Er is een introductie gemaakt en vervolgens 4 afleveringen. Alle podcasts zijn hieronder te beluisteren of via de bekende podcast-kanalen.

Seks in de spreekkamer – Introductie
Niets blijft onbesproken, maar welke onderwerpen komen in deze podcastserie allemaal aan bod en wat en wie willen de makers ermee bereiken?


Seks in de spreekkamer – Aflevering 1: Prostaatkanker en seksualiteit en intimiteit

Wat gaat er als patiënt door je hoofd bij de diagnose prostaatkanker? En wat is de invloed van die diagnose en de behandeling op je seksueel functioneren?


Seks In De Spreekkamer – Aflevering 2: Lichamelijke En Emotionele Effecten Van Prostaatkanker

Bij uitgezaaide prostaatkanker is geen genezing meer mogelijk. Wat doet die mededeling met je? En als je geen zin meer hebt in seks, wat komt daar dan voor in de plaats in je relatie?


Seks In De Spreekkamer – Aflevering 3: Effecten Van Prostaatkanker Op De Relatie

Van een actief seksleven naar zoeken naar mogelijkheden om de opwinding te behouden. Wat doet de diagnose prostaatkanker met een prille relatie?


Seks In De Spreekkamer – Aflevering 4: Bespreekbaar Maken Van Seksualiteit En Intimiteit

Hoe maak je seksuele problematiek beter bespreekbaar in het ziekenhuis? Zowel voor de zorgprofessional als voor de patiënt zelf?

 

Volledige playlist >> 

Back To Top