Skip to content
  • Bent u door uw huisarts naar het ziekenhuis verwezen voor onderzoek naar prostaatkanker?
  • Is bij u de diagnose prostaatkanker gesteld en een behandeling noodzakelijk?
  • Vraagt u zich af welk ziekenhuis de beste is in de diagnose of behandeling van prostaatkanker? 

In deze situatie zoekt u misschien antwoorden op uw vragen.

Zelf beslissen over de keuze van het ziekenhuis

Naar welk ziekenhuis u gaat, mag u zelf kiezen. Dat kan best lastig zijn. Want waar vindt u goede informatie? En wat vindt u belangrijk?

De zorg bij prostaatkanker is in Nederlandse ziekenhuizen goed. Toch zijn er verschillen in aanpak, mogelijkheden en specialisaties. Wilt u graag naar een ziekenhuis in de buurt of mag het ook wat verder weg zijn? Vindt u een vast verpleegkundig aanspreekpunt belangrijk? Vindt u het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan?

Op ziekenhuiskiezenbijkanker.nl staat informatie waar u op kunt letten. Hier kunt u ook een checklist downloaden. Op die manier hebt u een hulpmiddel om websites van ziekenhuizen te bekijken of om met uw arts in gesprek te gaan.

Nog niet alle informatie die patiënten belangrijk vinden voor hun keuze, is op dit moment beschikbaar. De Prostaatkankerstichting werkt daarom – samen met NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) en met een groot aantal deelnemende ziekenhuizen – aan deze informatie. Deze informatie komt als het klaar is ook te staan op ziekenhuiskiezenbijkanker.nl.

Contact met onze vrijwilligers

Over het antwoord op de vraag: ‘Wat is de beste plek voor mij?’, kunt u praten met uw (huis)arts, met andere ervaringsdeskundigen en u kunt ook zelf informatie opzoeken.

Vindt u het lastig om een keuze te maken of hebt u behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact met ons op via 0800 – 99 92 222. Onze vrijwilligers zijn bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-12.30 uur en op dinsdag en donderdag van 19.00-21.00 uur. U kunt ons ook mailen op lotgenoot@prostaatkankerstichting.nl. Wij ondersteunen u graag.

Aanvullende informatiebronnen

Back To Top