skip to Main Content

ProstaatKankerStichting.nl staat achter de Toiletalliantie

Meer toiletten fijn voor iedereen

Meer toiletten, dat lucht op!

Iedereen moet weleens naar het toilet, maar er zijn in Nederland nog veel te weinig toiletten waar je als passant terecht kunt. Ook prostaatkanker kan ertoe leiden dat je vaker naar het toilet moet of ongewild urine verliest. Die klachten kunnen ook na de operatie blijven. Dit levert nog te vaak een zoektocht op naar een toilet. Sommige mensen durven zelfs de deur niet uit omdat ze bang zijn dat er buitenshuis geen toilet te vinden is. Dat kan en moet anders.

“Om de 500 meter een toilet”

De boodschap van de Toiletalliantie is daarom: zorg om de 500 meter voor een openbaar of opengesteld toilet in het centrum en in voetgangersgebieden, en voor voldoende toiletten in parken en recreatiegebieden. ProstaatKankerStichting.nl staat hier van harte achter en heeft besloten de Toiletalliantie te ondersteunen. Dit houdt in dat we de boodschap van de alliantie onderschrijven en die zelf ook waar mogelijk uitdragen. Wil je de Toiletalliantie helpen deze boodschap te verspreiden? Meld je dan aan >>

Publiek, pers en politiek

De Toiletalliantie (www.waarkaniknaardewc.nl) is een samenwerkingsverband van dertien organisaties die onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting strijden voor meer toiletten. De alliantie doet dit onder meer door:

  • het publiek bewust te maken van het tekort aan toiletten en de problemen die dit veroorzaakt;
  • de problemen maar ook de oplossingen via de pers te verspreiden;
  • bij vooral de gemeentelijke politiek te pleiten voor meer toiletten.

Samenwerking met de HogeNood-app

Gelukkig is er sinds een tijdje de gratis HogeNood-app. Op deze app vind je bijna 7000 openbare en opengestelde toiletten in Nederland. De Toiletalliantie werkt samen met de makers van deze app om zoveel mogelijk toiletten in de app te krijgen zodat iedereen ze kan vinden. De app staat in de Apple Store en de Google Play Store. Voor meer informatie, kijk op www.hogenood.nu. Wil je tester worden van de nieuwste versie van de app of meer informatie? Neem dan contact op met h.duif@hogenood.nu.

Foto boven: De Toiletalliantie ziet graag meer van dit soort bordjes!

Back To Top
X