skip to Main Content

Psychologische zorg bij kanker gaat door

Kanker hebben is leven met onzekerheid. Door het coronavirus is deze onzekerheid alleen nog maar groter geworden, wat beangstigend kan zijn. Gaan mijn behandelingen wel door? Wat staat me te wachten als ik besmet zou raken? Het is logisch dat u met vragen zit. Wij kunnen u helpen en u in contact brengen met lotgenoten. Voor alle vragen die u hebt, of omdat u uw verhaal kwijt wil en behoefte hebt aan een luisterend oor. Bel daarvoor onze lotgenotenlijn >>

Soms heeft u niet genoeg aan dat luisterend oor. Dan merkt u dat u steeds meer gaat piekeren, of dat u steeds banger of onrustiger wordt. Professionele psychologische zorg kan dan helpen. Deze zorg vindt u in een gespecialiseerd Psycho-oncologische centrum (POC) of bij een psycholoog met een eigen praktijk. In deze tijd van het coronavirus bieden zij zorg op afstand, via beeldbellen of een telefoongesprek. U kunt er met een verwijzing van je huisarts of (verpleegkundig) specialist terecht.

Het Helen Dowling Instituut (HDI) is het grootste POC in Nederland en heeft locaties in Bilthoven, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Ook biedt het instituut online therapieën voor heel Nederland gericht op angst voor terugkeer van kanker en chronische vermoeidheid na kanker. Ruim 35 therapeuten staan telefonisch voor u klaar. In een telefonisch intakegesprek kunnen zij met u kijken wat voor u de beste hulp is. Naast het HDI kunt u terecht in Haren (Gr) bij het Behouden Huys, in Amsterdam bij Ingeborg Douwes Centrum, in Rotterdam en Leiden bij de Vruchtenburg en in Heerlen bij Aesclepios (Zuyderland).

Naast verschillende centra kunt u ook terecht bij gespecialiseerde psychologen met een eigen praktijk. Bekijk hiervoor het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie.

 

Back To Top
X