skip to Main Content

Meer dan 3600 mensen hebben meegedaan aan de vragenlijst over ‘late gevolgen’ van kanker op Doneerjeervaring.nl. Daarvoor willen we iedereen ontzettend bedanken!

Uit de analyse van de resultaten blijkt dat er onvoldoende bewustzijn is voor het feit dat kanker – ook na vijf jaar overleving – beperkende gevolgen kan hebben. Een derde van de mensen die de vragenlijst invulden is zelfs (nog) niet bekend met het bestaan van late gevolgen. De aandacht voor de gevolgen van kanker richt zich op de ziekteperiode en (eventuele) reïntegratie na herstel. De fase van de ‘late gevolgen’ wordt onderbelicht. Uit de analyses blijkt bovendien dat de beperkende ‘late gevolgen’ het meest worden ervaren in de werksituatie (bijna 40% veel en 23% enigszins). Op de werkplek is ook het minste begrip voor de ‘late gevolgen’ van kanker: Collega’s, werkgevers en leidinggevenden krijgen als rapportcijfer een onvoldoende (5,4). De actie die uit het onderzoek voortvloeit wordt daarom gericht op de invloed van late gevolgen op werk.

Lees de volledige resultaten uit het onderzoek terug. Of bekijk de factsheet waarin de resultaten kort en bondig zijn weergegeven.

Back To Top