skip to Main Content

Retraite Mindfulness voor mannen bij Hof van Kairos

Retraite Mindfulness voor mannen
Maandag 7 oktober – donderdag 10 oktober 2019

Kanker krijgen is een bijzonder stressvolle ervaring. Hoe ga je daarmee om? Je kunt in gevecht komen om weer controle over je leven te krijgen of juist op de vlucht gaan voor het onvermijdelijke. Hoe meer je in de overlevingsstand komt, des te meer kunnen de waardevolle momenten van het leven aan je voorbijgaan. In deze retraite ga je bezig met aandachtoefeningen waarbij het doel is om beter zicht krijgen op je automatische reacties en ervaringen. Dit kan je helpen om bewuster in het leven te staan en beter om te leren gaan met jezelf, met anderen en met de wereld om je heen. De ontmoeting met andere mannen met kanker versterkt de herkenning en erkenning. Voelen en ervaren door met elkaar aan de slag te gaan en je eigen antwoorden vinden.

Programma
Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring.
De retraite heeft een 4-daags programma. Dit programma bestaat uit meditatie, lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen, wandelingen en stiltemomenten. Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen. Je kunt op verzoek ook gemasseerd worden. De uitnodiging is om op adem te komen in een prachtige omgeving en aandacht te hebben voor wat voor jou belangrijk is in deze intensieve levensfase.
Je verblijft in een mooi verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos, waaronder het atelier met een houtkachel en uitzicht op de velden.

Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 225, € 350 of € 480.
Deze prijzen zijn inclusief verblijf op een 1-persoonskamer, programma en lekkere vegetarische maaltijden waarin rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen.

De massages worden apart betaald. Deze kosten € 65 en worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.

Per retraite ontvangen we maximaal tien deelnemers.
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, word je opgehaald van de trein.

Begeleiding
Gerwin Witvoet begeleidt deze retraite. Hij beoefent sinds 1992 verschillende vormen van meditatie/yoga. Hij is opgeleid tot gz-psycholoog en werkzaam binnen de psycho- oncologische zorg. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk. Het kernthema in zijn werk is het (her)vinden van ’levenskracht’. Zijn werkwijze kenmerkt zich door creativiteit, humor en persoonlijke betrokkenheid gericht op zingeving en waarden.

Aanmelden via info@hofvankairos.nl of 0543-563763 bij Ria Hengeveld
Meer informatie op www.hofvankairos.nl

Back To Top
X