skip to Main Content

Rob Trip: ‘Er is een soort onverwoestbare opgewektheid in mij gevaren’

Uit het NRC van zaterdag 5 oktober

Bij presentator Rob Trip werd in februari prostaatkanker geconstateerd. Hij kroop door het oog van de naald – voor de tweede keer in zijn leven – en is inmiddels weer terug bij het Journaal. „Ik besef heel goed dat ik er genadig van afgekomen ben.”

Het was zo op het oog een heel gewone Journaal-uitzending, op maandagavond 19 augustus 2019. Perikelen bij Forum voor Democratie, nieuws over een opgerolde terreurcel, rokers die proberen te stoppen op kosten van de zorgverzekeraar. Presentator Rob Trip stond erbij alsof hij nooit was weggeweest.

„Het was ongelofelijk fijn om weer terug te zijn.” Dat klinkt misschien braaf en stichtelijk, maar zo wás het gewoon, zegt Rob Trip (59). „Ik vind het zo heerlijk om weer naar Hilversum te kunnen rijden.” Zijn wereld was in dat half jaar onwaarschijnlijk klein geworden. „Toen ik langzaam begon op te knappen, vond ik het wegbrengen van het snoeiafval al een uitje. Hè, lekker, even in de auto.”

Er was een periode waarin hij helemaal niet zeker wist of hij ooit nog zou terugkeren. „Nadat ze een scan hadden gemaakt, hoorde ik dat het foute boel was. Ze hadden rare plekken gezien. Als de kanker uitgezaaid zou zijn, zou er alleen palliatieve behandeling mogelijk zijn. In die dagen was er even helemaal geen toekomst meer. Alleen totale onzekerheid.”

Lees verder op NRC.nl >>

Foto: Merlijn Doomernik

Back To Top
X