Ga naar hoofdinhoud

De SPLASH studie onderzoekt Lutetium-PSMA voorafgaande aan chemotherapie.
Het SPLASH-onderzoek is bedoeld voor mannen met prostaatkanker die zich buiten de prostaat heeft verspreid en erger is geworden na hormoontherapie, ofwel ‘metastatische castratieresistente prostaatkanker (mCRPC)’*. Het onderzoek loopt in een aantal ziekenhuizen in Nederland. Uw eigen behandelend arts kan bepalen of het SPLASH-onderzoek geschikt voor u kan zijn.

Iedereen wordt behandeld
Tijdens het onderzoek worden alle deelnemers behandeld met ofwel Lutetium-PSMA ofwel met de huidige standaardbehandeling. Iedereen krijgt in dit onderzoek een actieve behandeling. Er is dus geen placebo (niet-actieve behandeling).
De 390 patiënten worden willekeurig ingedeeld naar ofwel Lutetium-PSMA (177LuPNT2002) ofwel een van twee bestaande goedgekeurde behandelingen, abirateron of enzalutamide, gedurende 32 weken (7 maanden) of tot de ziekte erger wordt.

Zeker zijn van toegang tot 177Lu-PNT2002
Deelnemers die standaardzorg krijgen en verergering van hun ziekte ervaren (bevestigd door radiologische tests) kunnen in aanmerking komen om over te stappen naar 177Lu-PNT2002 (Lutetium-PSMA). Deelnemers uit beide delen van het onderzoek zullen gedurende maximaal 5 jaar lang worden opgevolgd.

Lees verder op de website van de SPLASH-studie >>

*mCRPC is prostaatkanker die is gemetastaseerd, of uitgezaaid, naar andere delen van het lichaam en die erger is geworden na hormoontherapie.

Back To Top