Skip to content

U kunt ons op verschillende manieren steunen en sponsoren. Zo kunt u natuurlijk donateur worden of u kunt een eenmalige actie voor de Prostaatkankerstichting organiseren. Voor sponsoracties tijdens een sportief evenement kunt u onze textielstickers bestellen voor op uw shirt. Daarnaast hebben wij een kartonnen donatiebox ontwikkeld om geld mee in te zamelen. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Collectebussen / donatieboxen, opvouwbaar

U kunt bij de Prostaatkankerstichting een donatiebox bestellen. Handig voor een feestje, verjaardag, bruiloft, jubileum of etentje als u geen cadeaus vraagt, maar geld wilt inzamelen voor de Prostaatkankerstichting. Uw donaties gebruiken wij voor voorlichting en lotgenotencontact. Daarnaast zetten wij ons in voor betere zorg voor mannen met prostaatkanker en we stimuleren wetenschappelijk onderzoek.

Wat is de donatiebox?
De donatiebox van de Prostaatkankerstichting is een kleine kartonnen doos die u ergens kunt neerzetten om donaties in te verzamelen. De afmeting van de doos is (hxbxd) 22 cm x 15 cm x 10 cm.

Hoe werkt het?
U ontvangt de donatiebox ongevouwen in een envelop. U vouwt de donatiebox zelf in elkaar en zet hem neer. De instructie voor het vouwen is eenvoudig en u heeft geen lijm of plakband nodig. U steekt eerst de insteekflapjes aan de lange zijde in de gleufjes. De rest van de box kunt u daarna heel eenvoudig in elkaar vouwen als een doos. Aan de bovenzijde zit een opening voor het geld.

Hoe komt het geld bij de Prostaatkankerstichting?
Na de inzameling telt u zelf het geld en maakt u het over aan de Prostaatkankerstichting op rekeningnummer NL90 INGB 0006 2061 09. Vermeld erbij: Donatiebox [uw naam], zodat we weten dat dit bedrag van u afkomstig is.

Hoe vraag ik de donatiebox aan?
Bestellen kan via een mailtje naar secretariaat@prostaatkankerstichting.nl.

Let op! De donatiebox kan niet op slot en is dus niet beveiligd. Gebruik de box alleen in een privéomgeving en bij mensen die u vertrouwt.

Donatiebox Prostaatkankerstichting
Donatiebox Prostaatkankerstichting

Sponsoracties / inzamelingsacties via Geef.nl

U kunt op een originele manier online geld inzamelen via geef.nl. Geef.nl is handig als u zich wilt laten sponsoren voor een hardloopwedstrijd of een ander sportief event. Maar ook als u een feestje geeft of uw (zilveren of gouden) bruiloft viert kunt u een inzamelingsactie voor de Prostaatkankerstichting beginnen. Familie, vrienden en kennissen, maar ook mensen die u niet kent kunnen online doneren aan de Prostaatkankerstichting.

Hoe werkt het?

 • Ga naar geef.nl
 • Klik op de blauwe button ‘Start jouw geefactie’
 • Maak een account aan. U krijgt dan een e-mail om uw account te bevestigen.
 • Hebt u uw account bevestigd? Ga terug naar geef.nl en klik weer op de blauwe button ‘Start jouw geefactie’
 • Druk op de knop ‘Een goed doel’ en zoek de Prostaatkankerstichting op.
 • Vul in waarom u geld wilt inzamelen voor de Prostaatkankerstichting.
 • Vul het streef bedrag in en geef aan hoe lang uw inzamelingsactie duurt
 • U kunt samen met vrienden of familieleden een inzamelingsactie beginnen en ze aan uw actie toevoegen als teamleden.
 • U kunt een evenement toevoegen waar u voor inzamelt. Bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse. Maar het hoeft niet.
 • Plaats een foto bij uw inzamelingsactie.
 • U kunt ook een video toevoegen aan uw actie.
 • Klik op ‘Afronden’. U kunt de actie nu bekijken of publiceren. Als u de inzamelingsactie publiceert, zien anderen uw actie en kunnen ze gaan doneren.

De donaties van uw inzamelingsactie worden automatisch gestort op de rekening van de Prostaatkankerstichting. Wij gebruiken uw donaties voor informatie, voorlichting en lotgenotencontact voor mannen met prostaatkanker en hun naasten.

Meer informatie leest u bij de Helpdesk van geef.nl.

Textielstickers voor sportief evenement

Doet u mee aan een hardloopwedstrijd, wandeltocht of ander sportief evenement? En wilt u daarbij geld inzamelen en/of ons logo op uw shirt dragen? Bestel dan onze textielstickers. Ze zijn eenvoudig op uw eigen sportshirt te plakken en blijven goed zitten tijdens het evenement.

Wilt u textielstickers met ons logo ontvangen? Stuur dan even een mail naar agnes.pap@prostaatkankerstichting.nl.

Inzameling via ons rekeningnummer

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw bezoekers direct te laten doneren aan de Prostaatkankerstichting. Laat iedereen dan een bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL90 INGB 0006 2061 09. Vergeet niet om iedereen een vermelding te laten plaatsen bij hun donatie, bijvoorbeeld ‘verjaardag Jan de Vries’. Zo kunnen wij zien welke donaties bij elkaar horen.

Indien gewenst kunnen we meedenken over een passende tekst op de uitnodigingskaart.

Meer informatie

Heeft u iets te vieren en overweegt u aan uw gasten een donatie voor de Prostaatkankerstichting te vragen? Of denkt u erover om na uw overlijden een bedrag aan de Prostaatkankerstichting ter beschikking te stellen en wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via agnes.pap@prostaatkankerstichting.nl. Wij kunnen met u meedenken over de voor u het best passende oplossing.

Alvast bedankt!

Meer informatie over nalaten en schenken >>

Back To Top