Skip to content

U hebt de diagnose prostaatkanker gekregen en hebt vast veel vragen. Bij Prostaatkankerstichting bent u aan het goede adres.

Prostaatkankerstichting is als patiëntenorganisatie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en behartigt de belangen van prostaatkankerpatiënten en hun naasten, door tal van activiteiten en diensten te verrichten. Zo worden er regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, inloopmiddagen en landelijke contactdagen georganiseerd. Er is een gratis nummer beschikbaar voor informatie en telefonisch lotgenotencontact. Daarnaast geeft Prostaatkankerstichting vier maal per jaar Nieuws Magazine uit en is in 2021 de nieuwe uitgave van het Prostaatkankerlogboek uitgebracht.

Donateur worden

Voor een minimale bijdrage van € 35,- per jaar bent u donateur van Prostaatkankerstichting. Met dit bedrag steunt u de stichting en ontvangt u bij uw aanmelding het Prostaatkankerlogboek als welkomstgeschenk. Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier.

Prostaatkankerlogboek

We hebben een aantal nieuwe donateurs gevraagd wat ze van het Prostaatkankerlogboek vinden. Zie hieronder hun reacties.

“Het boek is verrassend goed! Zowel goed en helder geschreven als zeer informatief met een logische structuur. Het geeft een gedoseerd maar toch breed beeld van de behandelmogelijkheden en de gebruikte terminologieën. Je leert er heel wat van om gesprekken en ook symposia te volgen en om tot een zekere beoordeling (en berusting) te komen over het zelf ervaren behandelingstraject.. In mijn ogen was het de donatie aan de Prostaatkankerstichting dubbel en dwars waard.”

“Gisteren het Prostaatkankerlogboek ontvangen en de hele avond erin bezig geweest! Wat een fantastisch boek, vol informatie, duidelijk en eerlijk geschreven!”

“Ik wil de samenstellers van het Prostaatkankerlogboek bedanken voor goede en recente informatie over alle behandelingsmethoden bij alle stadia van prostaatkanker. Ik heb het aan mijn oncoloog laten zien en deze sprak zijn waardering uit over de informatie.”

“Recent heb ik het logboek voor prostaatkanker ontvangen. Mijn eerste reactie is uiterst lovend! Eindelijk alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Van de uroloog hoor je maar een fractie en daarvan onthoud je ook maar een deel. Bovendien geeft dit boek informatie die niet alleen betrekking heeft op je huidige situatie, maar ook een beeld schetst van wat nog komen kan.”

“Wat een geweldig boek! Goede overzichten, heldere uitleg. Een goede gids nadat deze diagnose bij je gesteld is.”

Ons Prostaatkankerlogboek, uitgave 2021, informeert u over diagnostiek, behandeling en leven met prostaatkanker. Daarnaast kunt u met het Prostaatkankerlogboek uw eigen behandeltraject in kaart brengen en actief volgen. U kunt het logboek meenemen naar de verschillende behandelaars en heeft zo altijd uw eigen ‘dossier’ bij de hand.

Waarom een compleet nieuw logboek sinds 2021?

Voormalig huisarts en vrijwilliger bij de Prostaatkankerstichting Bert Smid: ‘Er zijn een heleboel zaken veranderd op het gebied van behandelingen, vooral op het gebied van uitgezaaide prostaatkanker. Daarvoor was een actualisering nodig van het oude boek. Een van de doelstellingen van de Prostaatkankerstichting is om patiënten voor te lichten en te informeren. Dit boek is daar een heel goed middel bij. Het logboek bevat in grote lijnen toegankelijke informatie die voor vrijwel iedereen goed te begrijpen is. Aanvullend vind je er informatie die dieper ingaat op bijvoorbeeld een specifieke behandeling.’

Back To Top