skip to Main Content

Als je kanker hebt, komt er veel op u af. Niet alleen de diagnose en behandelmogelijkheden, maar ook de impact die de ziekte op uw leven heeft. De huisarts en gespecialiseerd verpleegkundige kunnen u in deze hectische periode ondersteunen bij het maken van keuzes die bij u passen. ProstaatKankerStichting start samen met NFK een onderzoek naar de ervaringen en behoeften van (ex-)kankerpatiënten op dit gebied.

Hebt u kanker (gehad)? Dan zijn ProstaatKankerStichting en NFK benieuwd naar uw ervaringen met de huisarts en de gespecialiseerd verpleegkundige. (Hoe) hebben zij u geholpen bij het maken van keuzes, wat vindt u daarvan en aan welke hulp hebt of had u behoefte? De uitkomsten van deze vragenlijst vergroten onze kennis en helpen ons om de belangen van patiënten beter te behartigen.

Doneer uw ervaring anoniem door in ongeveer 5-10 minuten deze vragenlijst in te vullen >>

De uitkomsten
We plaatsen de uitkomsten van het onderzoek op 2 juli a.s. op onze website en NFK deelt ze met de media en politiek. Daarnaast brengen we ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte, zodat zij kunnen leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.

De rol van de huisarts en gespecialiseerd verpleegkundige is onderdeel van het Samen Beslissen proces. Lees hier meer over dit thema.

Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar 19 kankerpatiëntenorganisaties.

Back To Top