Skip to content

Berrie van der Heide, vrijwilliger van de Prostaatkankerstichting, werd geïnterviewd voor een artikel in de Telegraaf.  Het artikel is verschenen in de Telegraaf van 24 december 2020.

@Aldo Allessie; bron: Telegraaf

Prostaatkanker sluipmoordenaar 

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks wordt deze diagnose zo’n 12.000 keer gesteld. Een gevaarlijke ziekte omdat patiënten in het begin meestal geen klachten ervaren. Totdat het is uitgezaaid. Vroeg opsporen is daarom van levensbelang. Voor Berrie van der Heide (58) kwam het helaas te laat.

’Een gesprongen bloedvaatje. Niets om je zorgen over te maken.” Met die woorden stelde de huisarts van Berrie van der Heide (58) uit het Gelderse Scherpenzeel in 2014 hem gerust nadat hij over bloed in zijn sperma vertelde. „Het gaat weer over.” Een aantal weken na Van der Heides doktersbezoek verdwenen de klachten inderdaad. „Ik ging weer over tot de orde van de dag maar dat veranderde toen een van mijn beste vrienden een aantal maanden later vertelde dat hij uitgezaaide prostaatkanker had.”

Lees het hele verhaal van Berrie op Telegraaf.nl >>

Of bekijk de pdf van het artikel uit de Telegraaf>>

Bron: Telegraaf d.d. 24-12-2020.

Back To Top