Skip to content

Vandaag in het dagblad AD een interview met onze vrijwilligers Nik van Zuilen en Marcel van den Berg. Beide mannen kregen op relatief jonge leeftijd de diagnose prostaatkanker (54 jaar en 48 jaar) en vertellen hun verhaal. 
Uroloog Paul Kil van Andros Clinics licht de ontwikkelingen op het gebied van het stellen van de diagnose prostaatkanker toe.

‘Op het moment dat ik de diagnose hoorde staat je wereld op z’n kop. Na overleg volgde een operatie om de prostaat en de uitzaaiing te verwijderen. Een heftige periode waarin je van een gezonde vent van 54 verandert in een patiënt.’ – Nik van Zuilen.

‘Na verder onderzoek kreeg ik te horen wat ik zelf al dacht: uitgezaaide prostaatkanker. ‘Ongeneeslijk ziek’ was de boodschap en ook vielen de woorden ‘palliatieve behandeling’. Ik schrok me de rambam, zag mezelf al in een hospice liggen. Maar ik was vastbesloten er alles aan te doen.’ – Marcel van der Berg.

Lees het artikel op AD.nl >>

Bekijk de pdf van het artikel in het AD (28-11-23) >>

Back To Top