Over de digitale verwijsgids

Wie geeft betrouwbare informatie over kanker en behandelingen? Waar kan ik terecht als ik mijn conditie wil verbeteren? Als ik vragen heb over werk en inkomen? Als ik dicht bij huis medepatiënten wil ontmoeten? Als ik hulp zoek bij het omgaan met vermoeidheid? Als ik een vraag heb over mijn rechten als patiënt? In deze digitale verwijsgids leest u daar meer over.

We streven geen volledigheid na. Het hulp- en informatieaanbod is daar te omvangrijk voor. Maar het is fijn om websites en organisaties te kennen waar je wat aan kunt hebben. Precies dat willen we bieden met deze digitale verwijsgids.

Kanker en de behandeling

De sites en organisaties op deze pagina bieden betrouwbare informatie over kanker en de behandelingen, wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen en (bijwerkingen van) medicijnen.

Lees meer.

Inloophuizen

In inloophuizen ontmoet u medepatiënten en naasten. Bijvoorbeeld tijdens een koffieochtend, themamiddag, creatieve workshop, zangkoor of sportieve activiteit. Een aantal inloophuizen biedt naast informeel contact en activiteiten ook psychologische hulp.

Lees meer.

Psychosociale hulp

Boosheid, verdriet, wanhoop en andere heftige emoties: het zijn normale reacties op een levensbedreigende ziekte als kanker. Veel mensen komen op eigen kracht door de moeilijke periode heen.

Lees meer.

Advies en rechtsbijstand

Als je kanker hebt, verwacht je de best mogelijke zorg. Maar wat als je een klacht hebt over de zorg? Of als de medicijnen die je nodig hebt, niet vergoed worden? Als patiënt of chronisch zieke kun je ook te maken krijgen met allerlei regelgeving. Bij deze organisaties kunt u terecht voor informatie, hulp, advies, of het melden van ervaringen.

Lees meer.

Sport en revalidatie

Sport- en revalidatieprogramma’s zijn een hulpmiddel om te werken aan herstel van de lichamelijke en geestelijke conditie tijdens of na de behandeling. Beweging en ontspanning kan klachten als vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid, waarvan veel (ex-)kankerpatiënten last hebben, tegengaan.

Lees meer.

Vakantie en kanker

Er even tussenuit, op adem komen, dat wil iedereen wel eens. Voor mensen met kanker is niet elke locatie geschikt omdat er bijvoorbeeld geen verzorging is. Er zijn voor u diverse mogelijkheden om een tijd te genieten van een andere omgeving.

Lees meer.

Niet meer genezen

Ongeveer de helft van alle mensen met kanker krijgt vroeg of laat te horen dat zij niet meer zullen genezen. Dat betekent niet altijd dat ze op korte termijn zullen overlijden. Sommige soorten kanker kunnen lange tijd worden afgeremd.

Lees meer.

Werk en inkomen

Als je je ziek meldt en ook als je weer aan het werk wilt gaan, krijg je te maken met allerlei regels en instanties. Hoe maak je daar gebruik van? En waar vind je steun als er problemen zijn?

Lees meer.

Vermoeidheid en kanker

Tijdens de behandeling zijn de meeste kankerpatiënten moe. Maar sommige mensen blijven ernstig vermoeid lang nadat de behandelingen zijn afgerond. Op deze pagina een overzicht van informatiebronnen, therapieën tegen vermoeidheid en revalidatieprogramma’s die helpen om vermoeidheid te voorkomen, ermee om te leren gaan of te verhelpen.

Lees meer.

Sites over de prostaat

Bekijk op deze pagina alle links naar websites over de prostaat.

Boeken over de prostaat

Op deze pagina vind je veel boeken over prostaatkanker, o.a. boeken van Harm Kuipers, Ivan Wolffers, Marion Bloem en Paul Bosman.

Lees meer.

Checklist

Bekijk op deze pagina een checklist over wat u kunt doen wanneer u met prostaatkanker bent geconstateerd.

Lees meer.

Seksualiteit

De NVVS is in 1981 opgericht als een wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezig houdt met seksuologie. De NVVS houdt zich bezig met zowel de kwaliteit van de seksuologische hulpverlening, van voorlichting, preventie en onderwijs en van wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer.

X