Video over uitgezaaide prostaatkanker en de behandelingen

Uitgezaaide prostaatkanker, de behandelingen: een nieuwe video op het YouTube kanaal van Stichting DUOS!

De video combineert informatie met het persoonlijke verhaal. Berrie van der Heide en Herman Pfeifle vertellen hoe zij de behandelingen na de diagnose ‘uitgezaaide prostaatkanker’ ervoeren. Door duidelijke animaties wordt inzichtelijk wat gebruikelijke behandelopties na de diverse diagnoses zijn. Berrie en Herman kregen onder andere  hormonale therapie (Androgeen Deprivatie Therapie). Wat is  ADT en wat zijn de bijwerkingen? Berrie was in 2017 een jaar zonder medicijnen. Herman besloot om enige tijd af te zien van behandelingen. Duidelijk wordt dat de uiteindelijke therapie ook is gebaseerd op persoonlijke beslissingen.

Bron: Stichting Duos