skip to Main Content

De meeste folders hieronder kunt u bestellen middels de bestelknop. U ontvangt ze dan binnen twee weken thuis. Wilt u de folders liever direct per e-mail ontvangen? Dat kan ook! Schrijf u dan in de kolom hiernaast in voor de nieuwsbrief en wij mailen ze direct naar u toe.

Prostaatkanker... Wat nu?

Meer weten over wat Prostaatkankerstichting voor u als patiënt kan betekenen? Bestel dan hier onze algemene folder ‘Prostaatkanker… Wat nu?’

Prostaatkanker... Hoe nu verder?

‘Prostaatkanker… Hoe nu verder?’ is een toegankelijke brochure voor mannen die te horen hebben gekregen dat ze (mogelijk) prostaatkanker hebben en beschrijft de meest voorkomende behandelingen eenvoudig en beknopt.

6 tips

Vindt u het soms ook lastig om tijdens het gesprek met uw arts de juiste vragen te stellen? Of om de belangrijke informatie uit het gesprek goed te onthouden? Dit kaartje met tips over zes belangrijke thema’s in het contact met uw zorgverlener kan een steuntje in de rug zijn.

Plaskaart

Komt het soms voor dat u acuut naar het toilet moet als gevolg van uw behandeling tegen prostaatkanker? Dan is het fijn om een toiletpasje te hebben waarmee u recht hebt op voorrang bij openbare toiletten. Prostaatkankerstichting heeft een voorrangskaartje ontwikkeld.

Seksualiteit en intimiteit

De folder ‘Seksualiteit en intimiteit’ was als aparte bijlage toegevoegd aan Nieuws 24 van september 2017. In deze folder vertelt casemanager Anja Ladenberg van de Reinier de Graaf Groep over haar dagelijkse praktijkervaringen met de beleving van seksualiteit en intimiteit van prostaatkankerpatiënten. Samen met vrijwilliger Aart van Dijk, regiocoördinator Zuid Holland, is dit boekje tot stand gekomen. Nieuwsgierig? Klik hieronder om te bestellen of vul onderaan de pagina uw gegevens in en u ontvangt het direct per mail.

Incontinentie bij mannen

Urineverlies (incontinentie) veroorzaakt door een prostaataandoening, als gevolg van behandeling of verwijdering van de prostaat, is voor veel mannen een schrikbeeld. Deze folder geeft informatie over de verschillende soorten incontinentie, de onderzoeken die kunnen worden gedaan en de verschillende behandelingen die mogelijk zijn.

Prostaatkanker heb je niet alleen

‘Prostaatkanker heb je niet alleen’ is een boekje met praktische tips speciaal voor de partner van de patiënt met prostaatkanker. Vaak draait het in de eerste plaats om de zieke, om de kanker. En dat is voor de partner niet altijd makkelijk. Partners geven aan zich regelmatig eenzaam te voelen, maar over deze gevoelens wordt niet altijd gepraat, terwijl die behoefte wel duidelijk aanwezig is.
Met dit boekje wil Prostaatkankerstichting meer aandacht vragen voor de positie van de partner.

Bewustchecklisten

Prostaatkankerstichting heeft drie checklists ontwikkeld voor belangrijke thema’s in uw leven met prostaatkanker. Deze checklists kunt u downloaden door op de gewenste titel of afbeelding hieronder te klikken. Print de checklist uit neem hem ingevuld mee naar de afspraak met uw arts.

Diagnose en behandeling

Prostaatkanker en seksualiteit

Uitgezaaide prostaatkanker

Back To Top