Ga naar hoofdinhoud

De vrijwilligers van lotgenotencontact zijn ervaringsdeskundig op het gebied van prostaatkanker en beschikken over een bijzonder omvangrijke databank. Zij kunnen u inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van leven met prostaatkanker, een waardevolle aanvulling op het contact met de arts.

  • Via de 0800-telefoonlijn (0800 – 99 92 222) kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-12.30 uur en op dinsdag en donderdag van 19.00-21.00 uur informatie en ondersteuning krijgen van vrijwilligers. Een team van zowel mannen als vrouwen is beschikbaar voor vragen en een luisterend oor. De vrouwen hebben ervaring met problemen waar partners tegenaan kunnen lopen. Desgewenst kunt u voor nadere informatie over een bepaalde behandeling in contact gebracht worden met een vrijwilliger die de behandeling zelf heeft ondergaan.
  • U kunt ook mailen naar lotgenoot@prostaatkankerstichting.nl. Per mail worden uw vragen zo goed als mogelijk beantwoord.
  • Daarnaast kunt u in gesprek gaan met een aantal vrijwilligers op de voorlichtingsavonden en lotgenotenbijeenkomsten die worden georganiseerd in het hele land. Kijk in de agenda wanneer er een bijeenkomst bij u in de buurt is.

Lees ook het interview met twee van onze vrijwilligers in het Eindhovens Dagblad van 16 juli 2019. Zij vertellen over de lotgenotenbijeenkomsten die zij in Helmond organiseren. Lees het interview.

Back To Top