Skip to content

De vrijwilligers van lotgenotencontact zijn ervaringsdeskundig op het gebied van prostaatkanker en beschikken over een bijzonder omvangrijke databank. Zij kunnen u inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van leven met prostaatkanker, een waardevolle aanvulling op het contact met de arts.

 • Via de 0800-telefoonlijn (0800 – 99 92 222) kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-12.30 uur en op dinsdag en donderdag van 19.00-21.00 uur informatie en ondersteuning krijgen van vrijwilligers. Een team van zowel mannen als vrouwen is beschikbaar voor vragen en een luisterend oor. De vrouwen hebben ervaring met problemen waar partners tegenaan kunnen lopen. Desgewenst kunt u voor nadere informatie over een bepaalde behandeling in contact gebracht worden met een vrijwilliger die de behandeling zelf heeft ondergaan.
  .
 • U kunt ook mailen naar lotgenoot@prostaatkankerstichting.nl. Per mail worden uw vragen zo goed als mogelijk beantwoord.
  .
 • Daarnaast kunt u in gesprek gaan met een aantal vrijwilligers op de voorlichtingsavonden en lotgenotenbijeenkomsten die worden georganiseerd in het hele land. Kijk in de agenda wanneer er een bijeenkomst bij u in de buurt is.
  .
 • Met de Lotgenotenzoeker van kanker.nl kunt u online gericht zoeken naar een lotgenoot die uw situatie begrijpt en een-op-een contact leggen. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als u, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kunt u filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd. De lotgenotenzoeker is niet alleen voor mensen met kanker, ook naasten en nabestaanden kunnen er zoeken naar een lotgenoot.Op kanker.nl/lotgenotenzoeker leest u meer en kunt u direct proberen hoe het werkt.
  .
 • Bent u of uw naaste op zoek naar een vrijwillige buddy die steun geeft bij het omgaan met de ziekte? Kijk dan eens op verwijsgidskanker.nl >>.
  .
  Hier leest u wat een buddy zoal voor u kan betekenen, bijvoorbeeld steun geven of er samen op uit gaan, en vindt u linkjes naar organisaties die een buddy aanbieden. Begeleiding en hulp van een buddy is gratis .
Back To Top