Skip to content

De Kwaliteitsgroep
De kwaliteitsgroep bestaat uit zes vrijwilligers en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met kwaliteit van de prostaatkankerzorg. Denk hierbij o.a. aan richtlijnen, (nieuwe) geneesmiddelen, samen beslissen, diagnostiek en erfelijkheid. Maar ook zeker de nazorg mag niet vergeten worden. Juist op dat vlak én op het gebied van psychosociale zorg heeft de kwaliteitsgroep ruimte voor uitbreiding. De kwaliteitsgroep adviseert het bestuur over deze onderwerpen. Wat past binnen het beleid en waar is actie gewenst?

Wat ga je doen?
De Prostaatkankerstichting is op zoek naar een vrijwilliger die wil participeren in de Kwaliteitsgroep. In die rol:

  • woon je de maandelijkse vergaderingen van de Kwaliteitsgroep bij. Deze gebeuren grotendeels digitaal en tweemaal per jaar op locatie.
  • participeer je, indien gevraagd, in externe werkgroepen en becommentarieer je vanuit jouw ervaringsdeskundigheid en kennis de aangeleverde stukken.
  • werk je mee aan visieontwikkeling.
  • beoordeel je vanuit patiëntperspectief onderzoeken of beleidsstukken en adviseer je het bestuur.
  • denk je mee over kwaliteitscriteria.
  • zit je het dichtst bij het vuur waar het gaat om de laatste ontwikkelingen in het zorgveld.

Wat breng jij mee?
Je bent (ex)prostaatkankerpatiënt of naaste en wil vanuit je ervaringsdeskundigheid meehelpen om de prostaatkanker(na)zorg te verbeteren. Daarbij ben je ook in staat om ook de ervaringen van anderen te vertegenwoordigen. Je bent je communicatief sterk, een initiatiefnemer en je hebt affiniteit met de zorg. Je kunt medische stukken lezen en duiden. Per maand heb je ongeveer 10 uur beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Als vrijwilliger van de kwaliteitsgroep van Prostaatkankerstichting maak je onderdeel uit van een dynamisch en hecht team met veel kennis en ervaring. Met dit team bouw je aan nog betere prostaatkankerzorg, toegankelijk voor iedereen. NFK biedt allerhande trainingen om je goed voor te bereiden op je taak. Ook krijg je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding.

Reageren?
Wil jij meehelpen de ambities van de Prostaatkankerstichting te realiseren en iets betekenen voor prostaatkankerpatiënten en hun naasten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Stuur dan vrijblijvend een mail aan Harry Boogh, bestuurslid vrijwilligerszaken, via harry.boogh@prostaatkankerstichting.nl

De Prostaatkankerstichting is de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten. De Prostaatkankerstichting biedt lotgenotencontact, geeft voorlichting & informatie, zet zich in voor goede kwaliteit van zorg en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Ruim honderd vrijwilligers zetten zich daarvoor in. Prostaatkankerstichting is lid van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Lees verder >>

Zie ook onze andere vacatures >

Back To Top