Ga naar hoofdinhoud

De Prostaatkankerstichting
Mannen met prostaatkanker moeten kunnen rekenen op de beste kansen op overleving of levensverlenging, met behoud van een goede kwaliteit van leven ongeacht in welk ziekenhuis zij hun diagnose en/of behandeling krijgen. Deze overtuiging wil de Prostaatkankerstichting realiseren aan de hand van de vier hoofddoelstellingen: belangenbehartiging, voorlichting en informatievoorziening, lotgenotencontact en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar prostaatkanker.

De Prostaatkankerstichting is één van de grootste kankerpatiëntenorganisaties in Nederland met ruim 3.600 donateurs en groeit nog steeds. De stichting maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Als derde partij neemt de Prostaatkankerstichting een steeds grotere rol in binnen het zorgveld. Onze aanwezigheid in overleggen wordt gewaardeerd en onze inbreng doet ertoe. Dat is in grote mate te danken aan de inzet, kundigheid en enthousiasme van het huidige bestuur en de ruim 100 vrijwilligers. Wil jij helpen de ambities van de Prostaatkankerstichting te realiseren? Dan is een vrijwilligersfunctie binnen de kwaliteitsgroep wellicht iets voor jou.

De Kwaliteitsgroep
De kwaliteitsgroep bestaat uit zes vrijwilligers en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met kwaliteit van de prostaatkankerzorg. Denk hierbij o.a. aan richtlijnen, (nieuwe) geneesmiddelen, samen beslissen, diagnostiek en erfelijkheid. Maar ook zeker de nazorg mag niet vergeten worden. Juist op dat vlak én op het gebied van psychosociale zorg heeft de kwaliteitsgroep ruimte voor uitbreiding. De kwaliteitsgroep adviseert het bestuur over deze onderwerpen. Wat past binnen het beleid en waar is actie gewenst?

Wat ga je doen?
De Prostaatkankerstichting is op zoek naar een vrijwilliger die wil participeren in de Kwaliteitsgroep. In die rol:

  • woon je de maandelijkse vergaderingen van de Kwaliteitsgroep bij. Deze gebeuren grotendeels digitaal en tweemaal per jaar op locatie.
  • participeer je, indien gevraagd, in externe werkgroepen en becommentarieer je vanuit jouw ervaringsdeskundigheid en kennis de aangeleverde stukken.
  • werk je mee aan visieontwikkeling.
  • beoordeel je vanuit patiëntperspectief onderzoeken of beleidsstukken en adviseer je het bestuur.
  • denk je mee over kwaliteitscriteria.
  • zit je het dichtst bij het vuur waar het gaat om de laatste ontwikkelingen in het zorgveld.

Wat breng jij mee?
Je bent (ex)prostaatkankerpatiënt of naaste en wil vanuit je ervaringsdeskundigheid meehelpen om de prostaatkanker(na)zorg te verbeteren. Daarbij ben je ook in staat om ook de ervaringen van anderen te vertegenwoordigen. Je bent je communicatief sterk, een initiatiefnemer en je hebt affiniteit met de zorg. Je kunt medische stukken lezen en duiden. Per maand heb je ongeveer 10 uur beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Als vrijwilliger van de kwaliteitsgroep van Prostaatkankerstichting maak je onderdeel uit van een dynamisch en hecht team met veel kennis en ervaring. Met dit team bouw je aan nog betere prostaatkankerzorg, toegankelijk voor iedereen. NFK biedt allerhande trainingen om je goed voor te bereiden op je taak. Ook krijg je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding.

Reageren?
Wil jij meehelpen de ambities van de Prostaatkankerstichting te realiseren en iets betekenen voor prostaatkankerpatiënten en hun naasten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Stuur dan vrijblijvend een mail aan Harry Boogh, bestuurslid vrijwilligerszaken, via harry.boogh@prostaatkankerstichting.nl

 

Back To Top